Obrazovanje

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” dobili moderan Informatički kabinet i Digitalni đački klub

U OŠ “Vuk Karadžić” u Pirotu danas su otvoreni Informatički kabinet i Digitalni đački klub. Podrumske prostorije u Školi, gde se nalazila streljana SK “Milorad Mančić Lukanjac” preuređene su, opremljene adekvatnom opremom i praktično od sutra biće na raspolaganju učenicima Škole tokom celog dana, u vreme trajanja nastave. Jedna dobra ideja kolektiva Škole realizovana je uz podršku lokalne samouprave i Tigra a.d. Tigar je donirao 20 kompjutera, Škola je kupila monitore i prateću opremu, a lokalna samouprava obezbedila je 500 hiljada dinara, tako da je ukupna vrednost projekta dostigla vrednost od oko milion i 650 hiljada dinara.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić”, Tugomir Cvetković, veoma je zadovoljan što je jedna davnašnja ideja postala stvarnost. Digitalni đački klub i Informatički kabinet omogućiće učenicima bolju međusobnu saradnju i bliži kontakt sa svojim profesorima. S obzirom da je digitalizacija u ekspanziji namera Škole je da se učenicima izađe u susret i omoguće savremeni tokovi obrazovanja. Cvetković je istakao da je i ovog puta lokalna samouprava imala razumevanja i mnogo pomogla oko realizacije projekta, a veoma je zahvalan i Kompaniji Tigar a.d. na donaciji.

“Vi znate da imamo jako dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, kao i sve ostale škole, ali posebno bih istakao u ovom projektu saradnju sa Sektorom za finansije koji nam je svojim znanjem i sugestijama pomogao da realizujemo ovaj projekat” – kaže Cvetković.

 

Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota, je, takođe, rekla da lokalna samouprava neguje dobru saradnju sa svim školama u gradu. Ona je veoma zadovoljna kako su prostorije adaptirane, pre svaga na radost učenika, koji će tu svoja znanja da obogaćuju po pitanju informatike. Ona je dodala da je grad Pirot u budžetu za 2021. godinu za osnovne i srednje škole i predškolske ustanove opredelio sredstva od 367 milona dinara.

“Nikada nismo imali problema sa finansiranjem, sufinansiranjem i uvek smo bili tu da podržimo dobre ideje. Ono što je bitno za Školu “Vuk Karadžić” je da su i direktor i rukovodstvo dugi niz godina radili na osavremenjavanju. Ono što imamo u pripremi, zajedno sa direktorom, je rekonstrukcija Škole i dobra vest je, od nečega moramo početi, to je projektna dkumentacija. Konačno je završena, imamo i građevinsku dozvolu i za staru Školu koja je u jako lošem stanju i ne koristi se. Za Školu koja se koristi imamo projektnu dokumentaciju. Procenjena vrednost svih tih projetata, za staru Školu je 60 miliona i za novu 202 miliona. Imali smo ideju da to ide preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, ali videćemo da li možemo da konkurišemo i na neke druge projekte i to nam je zajednička vizija u narednom periodu”- kaže Golubovićeva.

Foto: Aleksa Cakić

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker