Obrazovanje

Učenici OŠ “8. septembar” donirali voće i povrće Narodnoj kuhinji

Brojne aktivnosti učenika OŠ “8. septembar”, ovih dana, bile su posvećene zdravoj hrani povodom oktobra – meseca zdrave hrane. Pored ostalog, učenici matične škole i isturenih odeljenja u selima, nastavnici i ostalo osoblje Škole realizovali su humanitarnu akciju prikupljanja zdrave hrane, voća i povrća, i sve što je prikupljeno donirali su Crvenom krstu u Pirotu za korisnike Narodne kuhinje.

Povodom oktobra – meseca zdrave hrane u OŠ “8. septembar” svake godine organizuje se niz različitih aktivnosti. Učenici se kroz likovne radove kreativno izražavaju, a ove godine tematska nedelja je nazvana “Pešačenjem do zdravlja”. Samim tim, protekla nedelja bila je izuzetno bogata aktivnostima kaže, učiteljica, Mima Colić

“Nastavno osoblje u mlađim i starijim razredima, u okviru svojih nastavnih jedinica, govorilo je o značaju čistog vazduha, vode i zdrave hrane i izvodilo je decu u šetnju. Počeli smo od ponedeljka sa pešačenjem gradom, kejom, obilazili smo javne institucije, pijacu i deci se sve to dopalo. Tokom ove nedelje obeležili smo i Dan jabuke, imali smo likovne i literarne konkurse o temi Zdrava hrana, a za sve to vreme bavili smo se i humnošću. Naime, deca iz centralne škole i isturenih odeljenja donosila su zdravu hranu i od nje smo sačinili izložbu. Hrana je namenjena korisnicima Narodne kuhinje pri Crvenom krstu. Ovo je 16. po redu akcija koju organizujemo” – izjavila je, učiteljica, Mima Colić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker