Obrazovanje

Učenici Mlekarske škole u Portugaliji

Danas je podelom sertifikata završen još jedan projekat mobilnosti učenika Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota. Četvoro učenika Mlekarske škole su u protekle dve nedelje imali priliku da, u okviru projekta Erazmus plus – mobilnosti učenika,  boravi i radi u Bragi, Portugaliji. Sam projekat se realizuje u periodu od 12-26. maja, tokom kojeg su učenici imali priliku da se upoznaju sa drugačijim načinom i sistemom rada, svako u okviru svog polja obrazovanja.

 Mlekarsku školu su predstavljali učenici obrazovnih profila veterinarski tehničar i prerađivač mleka. Pored upoznavanja sa radnim procesom, učenici su imali priliku da se upoznaju i sa bogatom kulturom i znamenitostima Portugalije. Tokom prve nedelje boravka učenici su, pored Brage, imali prilike da posete Lisabon kao i grad na obali Atlantika, Viana do Costelo.  Nastavnik u pratnji učenika Dragana Đorđević je sumirala utiske:“ Treba istaći visok nivo organizacije i profesionalnosti svih uključenih u naš boravak u Portugaliji, počev od samih učenika koji su ozbiljno shvatali i odrađivali svoje zadatke, preko ljudi koji su organizovali nastavu i vannastavne aktivnosti. Celokupnu logistiku oko našeg boravka i rada naših učenika kod poslodavaca obezbeđuje“ Braga mob“, organizacija koja se već dugi niz godina bavi pružanjem mogućnosti mladima u obrazovanju. Najveći dobitnici ovog programa su sami učenici, koji su tokom boravka u Portugaliji doživeli nezaboravna iskustva.Inače, prema zvaničnim istraživanjima, Braga je najsrećniji grad u Portugalu i treći u Evropi. Sigurna sam da će naši učenici poneti deo te sreće i nositi je sa sobom celoga života., saopštavaju iz Mlekarske škole.
 O svojim impresijama koje će doneti iz Portugalije učenici kažu:
„Boravak u Portugaliji je, za mene, bilo veoma lepo iskustvo jer sam upoznao mnogo novih prijatelja.“
Luka Panić
„Erazmus plus je program koji mi je omogućio da usavršavam svoje veštine. Preporučila bih ga zbog nezaboravnih događaja i iskustava, prenosi svoje utiske učenica Vera Veličković.
„Na ovom projektu smo stekli puno novih znanja o čuvanju, hranjenju i grumingu pasa i mačaka. Naši mentori iz Nortdog-a su bili jako prijatni i ljubazni kao domaćini. Preporučujem da se prijavite na ovaj program jer ćete puno novog naučiti iz oblasti vašeg obrazovanja, a biće vam ovo i nezaboravno iskustvo zbog novih prijatelja koje ćete steći, kaže učesnik projekta Andrej Veličković 
„Veoma mi je drago što sam izabrana da učestvujem u ovom projektu. Pored radne navike, usavršavanja struke i engleskog jezika, stekli smo i puno novih prijatelja. Upoznala sam prijatelje iz raznih zemalja, što me je motivisalo da vežbam i usavršavam svoje znanje engleskog jezika, kaže učenica Mila Džunić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker