Obrazovanje

Učenici Mlekarske škole putuju na stručnu praksu u Beč

U okviru projekta fondacije Tempus i programa Evropske unije "Erazmus plus" koji je namenjen finansiranju partnerstva i mobilnosti u oblasti obrazovanja Mlekarskoj školi je odobren projekat mobilnosti učenika pod imenom „Evropski ukus i u pirotskom kačkavalju“.

U periodu od 12-25. aprila 2021. godine, osam učenika Mlekarske škole sa domom učenika “Dr Obren Pejić”, svih obrazovanih profila, obaviće stručnu praksu u Beču, u Austriji. Najbolji učenici obrazovnih profila prehrambeni tehničar, prerađivač mleka, pekar i mesar imaće priliku da se upoznaju i da rade u preduzećima u Evropskoj uniji.

Biće to prilika da se uključe u proizvodni proces, upoznaju nove recepture, nove tehnologije prerade, evropske poglede na svet prehrambene tehnologije… Pored prilike da unaprede svoja praktična znanja stečena u školi, učenici će imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i kulturom života u Austriji.

mlekarska skola pirot
Direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević, ističe da će učenici ove škole steći dragoceno iskustvo u Beču.

„Veoma mi je drago da nam je odobren projekat mobilnosti učenika Mlekarske škole. Ove je samo nadogradnja na prošli projekat koji je realizovan u Gabrovu, Bugarska. Ovo je samo korak više. Cilj nam je da što veći broj učenika Mlekarske škole dobije priliku da putuje van granica naše zemlje i da kroz rad i druženje upoznaje druge kulture, običaje, razmišljanja… Time obogaćuju ne samo svoja znanja već i duh. Takođe, ovo će biti izvanredna prilika da predstavimo naš region i našu zemlju Austrijancima. A ponajviše od svega, projekat mobilnosti đaka predstavlja ključ za nova vrata, nove projekte i saradnju sa institucijama širom Evrope.“ , kaže direktor Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker