Obrazovanje

Učenici Mlekarske škole organizovali humanitarnu akciju za ugroženu decu iz Strelca

Danas su Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota posetili vršnjaci iz osnovne škole „Dobrinka Bogdanović“ iz Strelca u pratnji Snežane Đorđević, radnice škole. Povod za ovu posetu je humanitarna akcija prikupljanja materijalnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim osobama, koja je u Mlekarskoj školi sprovedena na inicijativu učeničkog parlamenta.

Deca iz Strelca su obišla prostorije škole, učionice, informatički kabinet, laboratorije, radionice… Takođe su se upoznali sa prostorijama u domu učenika pri Mlekarskoj školi, kao i uslovima života u domu. Uz zajednički ručak sa vršnjacima i osobljem Mlekarske škole, deca nisu skrivala zadovoljstvo i zahvalnost zbog toplog prijema.
„Veoma mi je drago da su učenici Mlekarske škole pokazali solidarnost, razumevanje i visok stepen empatije za vršnjake kojima je potrebna pomoć. Nadam se da su se naši gosti danas osećali prijatno u našoj školi i da će ovaj dan pamtiti po nečem lepom. Siguran sam da će novčanu pomoć iskoristiti na pravi način i da će za sebe obezbediti ono što im je u ovom trenutku najpotrebnije. Drago mi je što smo ovom aktivnošću upotpunili početak proslavljanja školske slave Svetog Save, koji je utemeljivač prosvećenja i humanosti“ – rekao je direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker