Obrazovanje

Učenici Mlekarske škole obišli čuvenu fabriku grčkog feta sira u Solunu

Učenici Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ nalaze se u Solunu gde realizuju drugi deo projekta učeničke mobilnosti „Čuvari tradicije“. Nakon obilaska Američke poljoprivredne škole imali su priliku da rade u mesari, fabrici sladoleda, marketu, farmi.

U ovoj nedelji počeo je rad u mlekari „Klepko“ specijalizovanoj za proizvodnju čuvenog grčkog Feta sira. Stečena znanja i praktične veštine učenici Mlekarske škole imaće priliku da demonstriraju po povratku u Pirot. Planirano je da u okviru obeležavanja Dana škole učenici u školi demonstriraju svojim vršnjacima i zainteresovanim roditeljima proizvodnju Fete i pokažu delić znanja koja su stekli radeći u grčkim firmama.
Da se podsetimo, u okviru projekta fondacije Tempus i programa Evropske unije “Erazmus plus” Mlekarskoj školi je odobren projekat učeničke mobilnosti „Čuvari tradicije“. U tom projektunajbolji učenici obrazovnih profila prehrambeni tehničar, prerađivač mleka i operater u prehrambenoj industriji imaju priliku da obavljaju stručnu praksu u preduzećima u Grčkoj.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker