Gradska hronika

Učenici Mlekarske škole na Regionalnom takmičenju u preduzetništvu u Leskovcu

Učenici Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ učestvovali su na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov“. Takmičenje je održano u Leskovcu u hotelu „Pašina česma“.


Mlekarsku školu su predstavljali učenici IV razreda obrazovnog profila prehrambeni tehničar Anđela Jovanović i Nikola Panić, predvođeni nastavnicima Natašom Marković i Nenadom Đorđevićem.
„Poslovni izazov“ je jednodnevno takmičenje koncipirano tako da okupi 100 učenika različitih srednjih škola koji su se delili u timove od po 4-5 učenika. U određenom vremenskom periodu timovi učenika su osmislili biznis ideju kao odgovor na „izazov“ koji su im postavili domaćini takmičenja. Ove godine zadatak je bio da se osmisli proizvod ili usluga koja će ulepšati ili olakšati organizaciju venčanja i svadbi. Svaki tim je imao, tokom rada, laptop i pristup internetu. Učenici su osmišljavali biznis plan koji su prezentovali kroz Power point prezentaciju. Na kraju su timovi obrazlagali svoje biznis planove pred stručnim žirijem i predmetnim nastavnicima.


Učenici i nastavnici Mlekarske škole imali su priliku da kroz prijatno druženje sa vršnjacima iz drugih škola različitih obrazovnih profila dobiju uvid u savremeni način poslovanja i motiv da razmišljaju proaktivno i kroz timski rad svoje ideje sprovedu u delo. Razvijanjem veština na inovativan način, učenici su unapredili svoj preduzetnički duh i razmenili ideje i iskustva sa vršnjacima iz drugih krajeva jugoistočne Srbije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker