Obrazovanje

Učenici Mlekarske škole na regionalnom takmičenju iz preduzetništva

Učenici Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota učestvovali su danas u Nišu na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija iz preduzetništva. Najbolje škole iz jugoistočne Srbije predstavile su javnosti svoje kompanije. Prisutni gosti i komisija za ocenjivanje imali su priliku da vide mlade, perspektivne ličnosti željne znanja i dokazivanja u ovoj oblasti.

Takmičenje je održano u niškom „Roda centru“. Ukupno 37 kompanija predstavilo se na ovom, već tradicionalnom takmičenju, koje su organizovali organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, USAID-a i kompanija TeleGroup i ManpowerGroup. Četiri najbolje ekipe iz jugoistočne Srbije su se plasirale na republičko takmičenje koje će se održati u Beogradu.

Mlekarsku školu i kompaniju “Milky dreams” predsatvljali su učenici: Andrea Nikolić, Lazar Džunić i Jovan Petrović, čiji su mentori bile profesorke preduzetništva Nataša Marković i Jelena Minić. Ova imaginarna kompanija bavi se proizvodnjom dekorativnih sireva različitih oblika. Učenici ove škole pokazali su zavidan nivo kreativnosti i razvijenost verbalnih i preduzetničkih kompetencija. Ovakva takmičenja su dobrobit za mlade ljude i prilika da uz druženje, zabavu i nova poznanstva steknu iskustva i nove ideje, koje će im itekeko biti potrebne u budućim poslovnim izazovima koji ih očekuju nakon završetka školovanja.

Projekat učeničkih kompanija je najpoznatiji program „Dostignuća mladih“ koje ima svoju predstavku u celom svetu. Svetsko prvenstvo iz preduzetništva će se ove godine održati u julu u Portugaliji.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker