Ostale vesti

Učenici Mlekarske škole na regionalnoj domijadi i republičkom takmičenju prehrambenih škola

Vikend koji je za nama bio je, u svakom pogledu, bogat, sadržajan i uspešan za Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“. Najpre su na Republičkom takmičenju poljoprivredno prehrambenih škola iz oblasti proizvodnje i prerade hrane nastupali učenici Mlekarske škole.

-Takmičenje je ove godine održano u Požegi. U dva dana, petak i subotu, učenici obrazovnih profila prehrambeni tehničar, pekar i mesar su pokazali svoja praktična i teoretska znanja. Mlekarsku školu su predstavljali učenici: Nikola Stojanović (prehrambeni tehničar), Marko Živić (pekar) i Veljko Đošić (mesar) uz pratnju mentora Jelene Minić i Radosava Pejčića.

U konkurenciji 32 škole iz cele Srbije, naši učenici su zabeležili zapažene rezultate.
A u subotu 1.4.2023. drugi deo „Domijade 2023“. Nakon sportskog dela koji je pre sedam dana održan u Vranju, u Prokuplju je održan deo iz kulturno-umetničkog staralaštva. Dom pri Mlekarskoj školi , po
kategorijama, predstavljali su učenici: etno muzika – Staša Golubović, poetsko scenski prikaz – Katarina Jovanović, i Negica Radev, izložba učeničkih radova – Jelena Nikolić, Doroteja Pešić, Borisov Marija,
Pešić Sergej, Miloš Petrović i Kristina Milošev i literarno stvaralaštvo – Negica Radev i Katarina Jovanović. Učenica Doroteja Pešić osvojila je III mesto u umetničkim radovima- vitraž. Mentori učenika u okviru kulturno–umetničkog stvaralaštva bili su Milan Surlandžis, upravnik doma i vaspitači, Nela Vučićević i Mirjana Nenčić-saopštila je ova škola.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker