Obrazovanje

Učenici Mlekarske škole na Lesaffre kupu u Beogradu

Petoro Učenika Mlekarkse škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota učestvovalo je na ovogodišnjem Lesaffre kupu, takmičenju „Mladi pekar“ koje se održalo u Beogradu. U konkurenciji 45 mladih pekara iz svih krajeva Srbije, učenici Mlekarske škole su imali zapažen nastup.

Cilj ovog takmičenja je promovisanje pekarstva i pekarskih veština kod mladih ljudi. Mladi pekari su se nadmetali u izradi pogačica. Komisija sastavljena od vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti ocenjivala je oblik, masu proizvoda, volumen, estetski izgled proizvoda, ukus i pečenost pogačica. Najbolji takmičari će predstavljati Srbiju  na svetskom takmičenju iz pekarstva i imaće mogućnost za potpisivanje Ugovora o radu u nekoj od pekara u Srbiji.
Mlekarsku školu su predstavljali učenici obrazovnog profila pekar: Marina Džunić, Maja Paunović, Sara Jelenković, Darko Pejčić, Katarina Spasić i Anastasije Ilić. Učenike su za ovo takmičenje iz pekarstva pripremali nastavnici-mentori Radosav Pejčić i Žarko Stojanović. Podsećanja radi, 2015. godine učenica Danica Ćirić iz Mlekarske škole bila je pobednik na takmičenju „Mladi pekar“ i predstavljala je Srbiju na svetskom kupu iz pekarstva u Francuskoj.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker