Obrazovanje

Učenici i stanari doma Mlekarske škole obeležili Nacionalni dan knjige

Juče su u prostorijama Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota učenici na prigodan način obeležili Nacionalni dan knjige i Dan Narodne biblioteke Srbije. Inače, svake godine širom sveta poslednja sreda u februaru mesecu obeležava se kao Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Kako je ove godine 28.2. bio i poslednja sreda u februaru, učenici Mlekarske škole su se pridružili akciji “Čitajmo glasno” i istovremeno obeleželi Dan rozih majica. 

Na svojevrsnoj tribini u organizaciji bibliotekara škole, Maje Manić i Dragane Đorđević, nastavnice sociologije sa pravima građana, učenici su čitali odlomke iz knjige Klementin Bove “Tri kraljice na dva točka” koja se bavi upravo temom vršnjačkog nasilja. Učenici su gledali i kratki film o vršnjačkom nasilju, a nakon toga diskutovali o ovoj izuzetno važnoj temi.
Takođe, stanari Doma Mlekarske škole su učestvovali u obeležavanju Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji se simbolično naziva i Danom rozih majica. Učenici su ispisivali poruke podrške na formatima prigodnim za ovu priliku. Njihovi radovi okačeni su u holu Doma.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker