Obrazovanje

Učenici i nastavnici Mlekarske škole na međunarodnom simpozijumu biotehnologije u Čačku

Na Međunarodnom simpozijumu biotehnologije koji je 14. i 15. marta održan na Agronomskom fakultetu u Čačku, učestvovala je i Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, koja je predstavila brend Pirota, Pirotski kačkavalj, kao i ostale proizvode iz svog širokog asortimana.

Učenici i nastavnici su imali priliku da obiđu Sajam hrane na Agronomskom fakultetu i da slušaju predavanja i tribine u vezi sa savremenim tendencijama na tržištu hrane. Upoznali su se sa tradicionalnim proizvodima iz Srbije sa jedne strane, kao i sa novitetima u prehrambenoj proizvodnji i preradi hrane i laboratorijskim uređajima. Spoj tradicionalnog i savremenog poimanja prerade hrane na jednom mestu bio je ideja vodilja ovog skupa.

Drugog dana održana je panel diskusija „Strateško povezivanje: usklađivanje obrazovanja i potreba prehrambene industrije u mlekarstvu“. Pored predstavnika poljoprivrednog fakulteta iz Beograda, Agronomskog fakulteta iz Čačka, Agronomskog fakulteta iz Zagreba, predstavnika privrednih subjekata iz mlekarstva, Mlekarsku školu je predstavljao direktor Nenad Đorđević.

Na ovoj tribini bilo je reči o aktuelnim problemima u mlekarstvu, zahtevima tržišta za stručnom radnom snagom i budućim izazovima na ovom polju. Tom prilikom predstavljen je projekat „Formiranje centara izvrsnosti u mlekarstvu“ čiji je Mlekarska škola deo.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker