Obrazovanje

Učenici i nastavnici Mlekarske škole iz Pirota na praktičnoj nastavi u partnerskoj školi „Penčo Simov“ u Gabrovu

Četvoro učenika u pratnji dva nastavnika Mlekarske škole iz Pirota, boravilo je od 5. do 8. juna  u Gabrovu u partnerskoj školi „Penčo Simov“, gde su imali priliku da učestvuju u programu razmene učenika. Učenici drugog razreda Mlekarske škole, obrazovnih profila veterinarski tehničar i prerađivač mleka su mogli da se upoznaju sa načinom rada u ovoj školi.

Pored same škole i starog grada Gabrova, učenici  iz Pirota su obišli i mlekaru „Evia“ koja u svom sastavu ima i veliku farmu. Mlekarsku školu predstavljali su učenici: Mila Dimitrijević, Vanja Vlatković, Andrija Gogov i Mateja Igić, u pratnji nastavnika Tanje Ranđelović Tančić i pomoćne nastavnice Gordane Jenaćković.

Nastavnica Tanja Ranđelović Tančić ističe da je poseta partnerske škole i boravak u Bugarskoj ispunio očekivanja. “Prezadovoljni smo što smo imali priliku da se upoznamo i družimo sa vršnjacima i kolegama iz nama bliske, partnerske škole. Deca su zaista uživala i nose lepe impresije iz Gabrova. Gabrovo je grad u centralnoj Bugarskoj, grad bogate istorije, sa dobro očuvanom tradicionalnom arhitekturom, tako da su naši učenici imali priliku da prošire i kulturološko-istorijska znanja. Saradnja između Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ i Profesionalne gimnazije za ugostiteljstvo i turizam „Penčo Simov“ traje od 2018. godine. Naredne godine potpisali smo međusobnu povelju o saradnji, zajedno sa još tri škole iz Srbije i Rumunije. Zajedno smo realizovali naš prvi projekat mobilnosti učenika Erazmus+ i više projekata međusobne razmene. Uvek je lepo videti nova lica kolega i učenika, gostovati i biti domaćin, i sigurna sam da će naša saradnja trajati još dugo, na obostrano zadovoljstvo svih nas”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker