Obrazovanje

Učenici Ekonomske škole u Pirotu na prigodan način podržali akciju “Čitajmo glasno”

Povodom Nacionalnog dana knjige učenici Ekonomske škole u Pirotu, u saradnji sa svojim profesorima i školskom bibliotekom, priredili su svojevrstan performans, u holu svoje Škole, čitajući glasno na srpskom i francuskom jezku. Na ovaj način oni su se pridružili akciji “Čitajmo glasno” i peti put obeležili 28. februar kao Nacionalni dan knjige.

Profesorka francuskog jezika i školska bibliotekarka, Tanja Dimitrijević, kaže da svake godine Ekonomska škola obogaćuje bibliotečki fond novim izdanjima knjiga. Često, to su najpoznatiji bestseleri, školska literatura, a sve u skladu sa interesovanjem učenika i profesora Škole, kako bi se na najbolji način negovala kultura čitanja i ljubav prema knjizi.

“Imamo bogat fond knjiga u našoj biblioteci. Imamo dosta čitalaca, naši učenici su aktivni, ne samo prema redovnim školskim obavezama, već i u vannastavnim aktivnostima. Od skora sam u biblioteci i za godinu i po dana, koliko sam tamo, mogu da kažem da sam jako zadovoljna. Inače, danas imamo nekoliko učenika koji će pročitati nešto iz srpske književnosti, a ja sam kao profesorka francuskog, bez obzira što obeležavamo Nacionalni dan knjige, izabrala nekoliko učenica koje će i na francuskom glasno čitati” – rekla je profesorka Dimitrijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker