Obrazovanje

Učenica Tehničke škole Pirot, Milica Krstić, prvak Srbije u fizici

U subotu i nedelju, 14. i 15. maja ove godine, u organizaciji Društva fizičara Srbije i Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu realizovano je Državno takmičenje učenika srednjih škola iz fizike. Dva učenika I razreda i troje učenika II razreda Tehničke škole u Pirotu takmičili su se u kategoriji GAMA, u kojoj učestvuju učenici koji rade po programima gimnazija opšteg tipa i društveno-jezičkih smerova gimnazija, srednjih stručnih škola i umetničkih škola.

Učenici Tehničke škole iz Pirota nastavljaju tradiciju, započetu 2018. godine, kada je u pitanju učešće na takmičenjima iz fizike i postizanje zavidnih rezultata. Ovog puta je, učenica II razreda, Milica Krstić osvojila prvo mesto i PRVU državnu nagradu, a učenik I razreda Andrija Đurđić treće mesto i DRUGU državnu nagradu.

Učenik Relja Sokolov je, sa osvojenim sedmim mestom, dobio POHVALU. Ekipu Tehničke škole upotpunili su svojim učešćem i učenici Mihajlo Tošić i Viktor Stanijev. Mentor učenika je Milorad Pop-Krstić, profesor fizike.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker