Obrazovanje

UČENICA GIMNAZIJE PIROT U ISTRAŽIVAČKOM CENTRU U ŽENEVI (CERN)

Učenica četvrtog razreda Gimnazije Pirot Emilija Nikolić učestvovaće u okviru programa učeničke prakse iz nuklearne fizike i fizike elementarnih čestica u nuklearnom istraživačkom centru u Ženevi (CERN).

Ona će od 25. aprila do 7. maja ove godine sa još 25 učenika iz Srbije boraviti u CERN-u. Njen mentor je Nina Jovanović, profesorka fizike.

Stažiranje francuskih studenata u Gimnaziji Pirot

Studentkinja treće godine Univerziteta u Bordou, Lucile Poupart-Taussat, obavlja stručnu praksu u pirotskoj gimnaziji u trajanju od dve nedelje.Ona prati časove biologije u dvojezičnim frankofonim odeljenjima koje drži naša profesorka Aleksandra Zdravković i po završetku staža napisaće stručni rad ne samo na temu nastave biologije već će se baviti i uporedjivanjem našeg sistema obrazovanja sa francuskim.

Možemo reći da je ovo nastavak saradnje Gimnazije sa francuskim univerzitetima jer su prethodno dvojica mladih profesora fizičkog vaspitanja sa Univerziteta u Grenoblu stažirali u Gimnaziji u Pirotu.

Mlada Francuskinja je posetila i časove francuskog jezika u jezičkom odeljenju II-2 kod mentora, Slavice Mijalković, uzela učešća u fonetskim vežbama, što je bila izvanredna prilika da učenici u martu, mesecu Frankofonije, čuju i izvornog govornika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker