Sport

Ubedljivom pobedom protiv Stara košarkaši Pirota ostaju u borbi za plasman u KLS

Druga košarkaška liga Srbije

Pirot: SC Hala “Kej” 

Plej-of 2. kolo

KK Pirot – KK Star Novi Sad 88-69 (28:12, 25:21, 24:17, 11:19)

Košarkaši Pirota donekle su se pribojavali renomiranog protivnika iz Novog Sada, bar se takav utisak mogao steći pre ovog meča ali momci, šefa struke Pirota, Zorana Milovanovića bili su više nego ubedljivi na svom parketu i ubedljivo savladali ekipu Star.

“Ispoštovali smo protivnika, ekipu Star, moji igrači su se baš potrudili u prvom poluvremenu i odveli utakmicu u smeru koji nama odgovara. Pored dobrog šuta imali smo i odličnu odbranu, trudili smo se, rastrčali, tako da odigrali smo onu igru, kako volimo da kažemo, koja nas krasi. Imamo neke sitne problemčiće koje rešavamo u hodu, a realno je da moramo biti zadovoljni, mada smo se pribojavali, oni su prošle nedelje dobili Zemun, vidi se da ekipa fizički fenomenalno izgleda, ali mi smo bili na visini zadatka i sve čestitke mojim momcima” – izjavio je MIlovanović.

Jedan od najboljih u ekipi Pirota, Miloš Vukićević, kaže da je ova pobeda iskupljenje za poraz u prethodnom meču protiv Hercegovca u Gajdobri.

“U Gajdobri smo bili katastrofalni, a večeras je publika zaista mogla da uživa. Dolaze nam sada još jače ekipe poput Radničkog iz Kragujevca i Džokera iz Sombora, to su dva direktna konkurenta, dva najjača kandidata za ulazak u KLS. Imamo šest utakmica još, ali ove dve će biti najvažnije, sledeće subote u gostima protiv Radničkog i sledećeg vikenda protiv Džokera kod nas u Pirotu” – rekao je Vukićević.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker