Sport

Ubedljivom pobedom protiv “Srema” košarkašice “Gimnazijalca” overile opstanak u drugoligaškom društvu

Košarka – Druga ženska liga Srbije

Pirot – Hala “Kej” 

ŽKK “Gimnazijalac Tigar” 73 : 59 ŽKK “Srem” (12 – 12, 19 -17, 13 – 18, 29 – 12)

ŽKK “Gimnazijalac Tigar”: Milica Mančić (K), Jovana Ignjatović, Bratislava Ignjatović, Jovana Petrović, Anastasija Madić, Anđela Gošić, Anja Pejčić, Vanja Stojanović, Marija Marković, Valerija Ćirić, Vanja Krstić, Staša Bunčić.

Na najbolji mogući način pirotske košarkašice oprostile su se u ovom prvenstvu od svojih navijača ubedljivom pobedom u vrlo uzbudljivom i kvalitetnom susretu sa “Sremom”, u predposlednjem kolu prvenstva. “Gimnazijalke” su izuzetnim radom i zalaganjem, pod stručnim vođstvom trenara, Vladice Ranđelova i velike podrške uprave Kluba uspele da se, kao debitanti u drugoligaškom društvu, nametnu svojim igrama i izbore opstanak.

Jovana Ignjatović, koja je postigla osam poena i pružila veoma dobru partiju, smatra da je i ova utakmica bila izuzetno kvalitetna i da su dobra pripema za utakmicu i zalaganje svih igračica rezultirali pobedom.

 

” Čestitam, najpre, mojoj ekipi na odličnoj igri. Imale smo dužu pauzu, jer prošlog vikenda nije bilo utakmica, i dobro smo se pripremile za ovaj meč. Oduševljena sam igrom naše ekipe, a zadovoljna sam i svojom igrom. Sledi nam još Vršac, i tu treba maksimalno da odigramo i pokažemo svoj kvalitet. Izuzetno smo mlada ekipa i zadovoljna sam kako su nas iskusnije košarkašice prihvatile. Trener je davao dobru minutažu i nama mlađim i stvarno sam veoma zadovoljna”- kaže Ignjatovićeva.

Šef struke ekipe “Gimnazijalac Tigar”, Vladica Ranđelov, je podsetio da su do 15. decembra prošle godine imali samo jednu pobedu, a sada osam. Neke su ostvarene na gostujućem terenu u susretu sa ekipama iz vrha tabele.

“Postigli smo odličan rezultata u debitantskoj sezoni. Mnogo smo napredovali tokom godine bez obzira na probleme oko epidemije. Svojim radom i velikim zalaganjem uspeli smo da tri kola pre kraja obezbedimo opstanak. Ova utakmica je bila teška, igrali smo sa mladom i prespektivnom ekipom “Srema”. Mislim da je naše iskustvo na kraju prevagnulo tako da smo ubedljivo pobedili, možda ne baš zasluženo sa tako velikom razlikom. Tako smo i mi gubili, igrali smo dobro trideset minuta i na kraju gubili. Sve čestitke mojim košarkašicama i upravi Kluba što je obezbedila maksimalno dobre uslove za naš rad. Čeka nas Vršac, lider, biće to sigurno vrlo dobra utakmica” – rekao je Ranđelov.

foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti