Sport

U Zatvorenom bazenu uskoro početna ronilačka obuka

Početkom rada Zatvorenog bazena stvorili su se uslovi da Ronilački klub Pirot može da nesmetano funkcioniše tokom cele godine. Kako kažu u Ronilačkom klubu, u Zatvorenom bazenu treba da počne sa radom i svojevrstan mali Ronilački centar sa svom neophodnom opremom kako bi se omogućilo svima da probaju da rone. Sredinom januara, u organizaciji Ronilačkog kluba počeće i obuka za sticanje prve ronilačke kategorije.

Ronilački klub postoji više od dve decenije, a svake godine povećava se broj članova i zaljubljenika u ronjenje.

-Mi ćemo selektirati decu od 14 i 16 godina za početnu obuku ronjenja i predavanja, jer ovaj objekat pruža odlične mogućnosti za naš rad. Planiramo da napravimo ovde mali Ronilački centar sa neophodnom opremom kako bi svi koji žele probaju da rone, a posle toga ko želi može da ide na kurs-kaže predsednik RK Pirot Dragan Kostić.

ronilacki klub

 

Instruktor ronjenja Radivoje Stamenović kaže da RK Pirot u objektu Zatvorenog bazena može da radi obuku za sticanje prve ronilačke kategorije.

-Obuka se radi po instrukcijama obuke Svetske ronilačke asocijacije-kaže Stamenović i dodaje da kurs ronjenja počinje 16. januara naredne godine.

Prilog

TV Pirot/Ana Filipović

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker