U Visočkoj Ržani na Staroj planini organizovano prvo venčanje posle tri decenije

Posle više od tri decenije, na Staroj planini, tačnije u staroplaninskom selu Visočka Ržana, priređena je ceremonija venčanja. Pred matičarem Gradske uprave Pirot sudbonosno “da” kazali su, na oduševljenje najbližih, ali i svih sedam stanovnika ovoga nekada velikog staroplaninskog sela, Aleksandra i Dušan Mitić.

Na originalnu ideju da se venčanje organizuje u jedinstvenom ruralnom ambijentu, kako kaže Aleksandra, došao je njen suprug Dušan, inače poreklom upravo iz Visočke Ržane.

-Ideju o venčanju dobio je moj suprug Dušan, a kako oboje jako volimo ovo selo odmah smo se složili da boljeg mesta za krunisanje dugogodišnje ljubavi i ukazivanja poštovanja svojim korenima i precima nema. Poslednji iz porodice koji se venčao u njihovoj kući je Dušanov pradeda, po kome je i dobio kršteno ime. Oduševljenje je bilo kod svih, naših najbližih,naravno nas, i malobrojnih meštana koji su se sa setom prisetili da je poslednje venčanje bilo pre više od 30 godina. Najponosniji je Dušanov deda Mića koji živi u Pirotu a kao i većina meštana vraća se i posećuje polunapušteno selo. Venčanje je bilo romantično, zabavno i definitivno nešto što ćemo pamtiti celog života-kazala je Pirotskim vestima Aleksandra.

foto Miljan Mladenović/ Profoto 


1 Komentar

  1. Vlada

    08.05.2018. at 12:54

    Da Visocka Rzana nema mozda vise od 7 stanovnika?

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar