Gradska hronika

U utorak, 15. juna, počinje rekonstrukcija Ulice Knjaza Miloša

Prema planu za ovu godinu, u okviru Programa redovnog održavanja ulica, od utorka, 15. juna počeće rekonstrukcija Ulice Knjaza Miloša. Prema rečima direktora Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviše Svilarova, imajući u vidu da je reč o jednoj od najprometnijih ulica u gradu posloviće se odvijati u dve faze. Najpre od Slavonske do Takovske, a zatim od Ulice Srpskih vladara prema Slavonskoj.

“Prvi deo radova, već je izdato saopštenje o potpunoj obustavi saobraćaja, radiće se od Slavonske do Golemog mosta. Tu je predviđena kompletna rekonstrukcija, mašinsko skidanje sloja asfalta i posle pripremnih radova asfaltiranje. Prema dinamičkom planu radovi bi trebalo da budu završeni do petka. U drugoj fazi radiće se od Ulice Srpskih vladara do Slavonske. Tu će se sanirati prekopi, ulegnuća, šahte, dakle, reč je o delimičnoj sanaciji. Na ovaj način Ulica Knjaza Miloša biće funkcionalnija i bezbednija za odvijanje saobraćaja” – izjavio je Svilarov.

Svilarov je dodao da je izvođač radova Preduzeće “Drumovi A i D”. U sklopu radova u Ulici Knjaza Miloša radiće se i rekonstrukcija Njegoševe ulice gde je prethodno zamenjena vodovodna mreža. Ukupna vrednost ove investicije je oko 4 miliona dinara.

U ponedeljak počinju pripremni radovi, a od utorka do petka saobraćaj će biti potpuno obustavljen od Slavonske do Takovske ulice, računajući i Golemi most. Prema planu svi radovi bi trebalo da budu završeni do kraja juna.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker