Babušnica

U uređenje Babušnice investira se preko 100 miliona dinara

U Babušnici su u toku ili se završavaju brojne velike investicije čija je ukupna vrednost preko 100 miliona dinara, kazao je Pirotskim vestima predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković.

Po rečima predsednika Stamenkovića, zahvaljujući velikim investicijama, građani Babušnice dobiće modernu Babušnicu, sa moderno uređenim centralnim gradskim trgom, novim sportskim kompleksom u centru grada i asfaltiranim brojnim ulicama.

-Upravo smo završili Karađorđevu ulicu. Tu je vrednost radova oko 20 miliona dinara. Ulica je kompletno urađena, sa ivičnjacima i trotoarima. Upravo se završava faza “A” izgradnje samog centra Babušnice, a počinje i faza “B”, koja će nadam se biti završena za par meseci. Interesantan je i prostor starog igrališta koje treba da se renovira. Postavljeno je i “internet drvo” koje omogućava mladim ljudima da besplatno koriste internet, a i samo staro igralište treba da krene da se radi tako da očekujem da već u narednih sedam dana izvođač bude uveden u posao. Očekujem da u rano proleće ceo ovaj sportski kompleks u centru grada bude završen-kaže predsednik Stamenković i dodaje da mu je izuzetno drago što se u Babušnici posle dugo godina realizuju krupni infrastrukturni projekti.

babusnica_5

Građani Babušnice dobiće jednu modernu Babušnice. Što se tiče izvora sredstava, opština Babušnica je obezbedila veći deo novca za navedene investicije. Reč je o novcu koji smo uštedeli od 2012. godine do sad. Manji deo sredstava obezbeđen je uz pomoć donatora i nadležnih ministarstava-kaže predsednik Stamenković za Pirotske vesti.

babusnica_6

U Babušnici uveliko spremaju i nove projekte koji se tiču asfaltiranja velikog broja ulica u gradu i okolini. Vrednost tog posla je oko 180 miliona dinara, a po rečima predsednika Stamenkovića, ovih dana se očekuje odobrenje za korišćenje budžetske rezerve koja će biti korišćena u ove svrhe.

babusnica_3

babusnica_2

babusnica_1

Slične vesti

2 Comments

  1. Zasto se smanjuje trotoar a povecava kolovoz,kad Bbaunsica nije niti metropola,niti se obavlja neki veliki drumski saobracaj a uz to vecina gradjana nema uslova za kupovinu automobila kao politicari koje su birali??Hocete li konacno objaviti neki komentar ili je sve divno u drzavi Srbiji??

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker