Lokalna samouprava

U Upravi grada Pirota upriličen prijem za učesnike Međunarodnog folklornog festivala

Danas je u Velikoj sali Skupštine grada Pirota priređen tradicionalan prijem učesnika Međunarodnog folklornog festivala, koji se ovih dana održava u Pirotu. Predstavnike folklornih ansambala iz Grčke, Meksika i Kipra pozdravili su, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić i, direktor Doma kulture, Miško Ćirić. Tom prilikom, u veoma srdačnoj atmosferi, gostima su uručeni prigodni pokloni, koji su, takođe, istom merom uzvratili domaćinu.

Direktor Doma kulture u Pirotu, Miško Ćirić, najpre je pozdravio goste iz Meksika koji su jutros doputovali u Pirot, kao i delegacije ansambala iz Grčke i Kipra. On je istakao da je Dom kulture organizator Festivala, uz veliku podršku grada Pirota koji svake godine izdvaja sredstva za organizaciju ove manifestacije.

“Drago mi je što ste naši gosti. Vi iz Grčke i sa Kipra mogli ste da se upoznate sa Pirotom i verujem da ste uživali i na koncertu i dok ste obilazili naš grad, a očekujem da i vi iz Meksika upoznate Pirot i da se uverite da smo mi dobri domaćini. Još jednom zahvaljujem što ste naši gosti i zahvaljujem Gradskoj upravi koja nam obezbeđuje sredstva za organizaciju Festivala” – rekao je Ćirić.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, najpre je rekao da je počastvovan što je otvorio 17. Međunarodni folklorni festival.

“Folklorni festival je centralna manifestacija Pirotskog kulturnog leta i mi negujemo folklor kao veoma važnu umetnost koja nam mnogo znači, jer time kao i vi čuvamo naš identitet. Međutim, ono po čemu Pirot jeste poznat to je njegov kosmopolitski duh. Otvoreni smo za nove kulture, nove ljude, za druženje, i bez predrasuda želimo da učimo o vama i vašim kulturama. Sa druge strane, meni lično, su veoma bliske vaše zemlje, naročito Grčka u kojoj često letujem, ali i sa Kiprom imamo dobru saradnju, naši učenici su na Erazmus programu, a Meksiko je još uvek nedosanjani san mnogih od nas” – kazao je Colić.

Predstavnici gostujućih ansambala imali su samo reči hvale povodom svog učešća na Festivalu u Pirotu i da veruju da posetioci uživaju u njihovim plesovima i koreografijama, i u svemu čime se pradstavljaju.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker