Gradska hronika

U torbici skoro kilogram neprijavljenog zlata

Na graničnom prelazu Gradina, carinski službenici su, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj prenosa gotovo kilogram neprijavljenog zlatnog nakita, koji je putnica nosila u ličnoj torbici.Slučaj je otkriven na izlazu graničnog prelaza, kada je na red za redovnu kontrolu pristigla ”Toyota Avensis” stranih registarskih oznaka, kojim je putovao jedan bračni par.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, supružnici su rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavu. Detaljnim pregledom otkriveno je da se u torbici koju je žena imala uz sebe,  nalazi zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra.

Kako vrednost otkrivenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome je roba prevožena i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, čime je ukupna vrednost prekršaja povećana na gotovo 57.000 evra.

Iz Uprave carina Republike Srbije podsećaju  putnike da je najsigurnije da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose na sebi ili u prtljagu i tako izbegnu rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete. To se odnosi kako na lični nakit i luksuzne satove, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker