Gradska hronika

U toku sanacija mosta u selu Rsovci, radi se u Gnjilanu i Gradašnici

Ovih dana počela je sanacija mosta u selu Rsovci na kojem je glavni noseći stub oštećen usled velikih bujičnih voda s početka godine. Javno preduzeće za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta uradilo je projekat za sanaciju, a rebalansom budžeta opredeljna su četiri miliona dinara za sanaciju. Direktor Preduzeća za planiranje, Slaviša Svilarov, kaže da je posle sprovedenog tendera izabran izvođač radova i pre nekoliko dana počeli su radovi.

Svilarov kaže da je do sada temeljna stopa izbetonirana i da se trenutno postavljaju oplate oko stuba. Vremenske prilike pogoduju radovima, što je bio i uslov za njihov početak. Vodostaj reke je nizak i treba očekivati u narednih nekoliko dana da radovi budu završeni čime bi se osigurala  stabilnost i nosivost mosta. Do tada saobraćaj preko mosta je u obustavi.

Svilarov je još rekao da su danas nastavljeni radovi u selu Gnjilan u Ulici Rovina. Posao je započet tokom leta, ali je sa izvođačem radova raskinut ugovor, pa je sada posao poveren firmi Drumovi A i D. Juče su počeli radovi u Gradašnici na uređenju jednog sokaka iz Programa redovnog održavanja. Pored toga biće urađen i kanal za odvodnjavanje atmosferske vode koja je nanosila različit materijal na glavnu saobraćajnicu. Takođe, rekao je Svilarov, trebalo bi da počne uređenje parkinga i vađenje cisterne za mazut u Ulici Kneza Miloša i da se nastave radovi na parkingu u Ulici Branka Radičevića.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker