Ostale vesti

U toku realizacija projekta „Korak napred“

Gradu Pirotu odobrena su sredstva za realizaciju projekta „Korak napred“ u okviru javnog poziva programa Swiss PRO za podršku lokalnim samoupravama u osnaživanju mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Projekat je fokusiran na unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici. Tokom prethodnih meseci, u cilju ekonomskog osnaživanja nezaposlenih žena, kao i preduzetnica koje su početnice u biznisu, održano je nekoliko stručnih obuka na kojima je učestovalo 45 polaznica iz Pirota.

U cilju podsticaja unapređenja položaja žena izrađen je ipromotivni video KORAK NAPRED“, koji se emituje ulokalnim medijima.

Realizacijom projektnih aktivnosti doprinosi se jačanju mehanizma rada i delovanja Komisije za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti Grada Pirota, kako bi se i u budućnosti realizovale slične inicijative iz ove oblasti.

Projekat ulazi u završnu fazu realizacije, a zvanično se završava u avgustu 2021. godine.

Projekat „Korak napred“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker