Lokalna samouprava

U toku obimni radovi na sanaciji puta od Pirota do Kamenoloma “Kitka”

Sanacija regionalnog puta R-221, od Pirota prama Rsovcima, Slavinji i Dimitrovgradu počela je nedavno u skladu sa ugovorom koji su potpisali Uprava grada Pirota i JP “Koridori Srbije”. Trenutno se poslovi odvijaju na tri deonice ovog puta – od Pirota do Kamenoloma “Kitka”, i u ataru sela Rsovci i Slavinja. Pomoćnik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović, koji je danas obišao radove, zadovoljan je dinamikom poslova čija vrednost iznosi nekoliko miliona evra, i očekuje da do kraja jeseni planirani poslovi za ovu godinu budu završeni.

Deonica puta od Pirota do Kamenoloma “Kitka”, u dužino od 6 kilometara, oštećena je prilikom transporta materijala za izgradnju autoputa, i prema obavezi investitora put treba vratiti u prvobitno stanje. Panajotović kaže da će put biti kvalitetniji, s obzirom da je znatno proširen, a izgradnja odvodnih kanala i potpornih zidova produžiće vek trajanja.

“Ovaj putni pravac je veoma važan za razvoj turizma na Staroj planini i želim da zahvalim Preduzeću “Koridori Srbije” koji su održali reč da će svi putevi koji su ruinirani prilikom izgradnje autopta biti sanirani. To su uradili prošle godine prema Sukovu, od Pirota do Sopotske petlje i očekujem da se i ova deonica u planiranom roku sanira. Imamo mali problem u naselju Prčevac, u pitanju je vodovodna i kanalizaciona mreže, ali očekujem da ćemo dobiti pozitivan odgovor da se i taj deo posla obavi, čija je vrednost oko šest miliona dinara. Naše Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” je spremno da odmah počne sa poslovima” – rekao je, pored ostalog, Panajotović.

Panajotović kaže da će cela deonica od 6 kilometara biti presvučena novim slojem asfalta i trebalo bi da bude završena do kraja jeseni. Kvalitet ovih puteva je veoma bitan jer povezuje Pirot sa regionom sve do Kruševca. Takođe, lokalna putna mreža na teritoriji Pirota je veoma razuđena, preko 350 kilometara, ali grad nastoji i uspeva da puteve održava u dobrom stanju. U planu je da se u predstojećem periodu asfaltiraju preostali putevi prema selima koja su bez asfalta, a reč je o ukupnoj dužini od dvadesetak kilometara.

Zbog radova koji se realizuju na ovom delu puta, od Pirota do Kamenoloma “Kitka”, neophodna je povećana opreznost učesnika u saobraćaju.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker