Lokalna samouprava

U toku je javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu za 2023. godinu

U toku je javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu za 2023. godinu grada Pirota. Načelnica Odeljenja za privredu i finansije Gradske uprave Pirot, Ivana Malinović pozvala je  građane, privrednike, udruženja i stručnu javnost da učestvuju u javnoj raspravi  koja traje do 09.novembra. Otvoreni sastanak predstavnika nadležnih organa Grada, odnosno javnih službi sa zainteresovanim građanima održaće se u zgradi Gradske uprave u Skupštinskoj sali  07.11.2022. godine sa početkom u 12:00 časova.

Načelnica Odeljenja za privredu i finansije Gradske uprave Pirot, Ivana Malinović kaže da je odlukom Gradskog veća raspisan je javni poziv kako bi se građani, privreda, udruženja, stručna javnost i mediji  uključili u ovaj proces i dostavili svoje predloge. Predlozi, sugestije, inicijative i komentari mogu se dostaviti Gradskoj upravi grada Pirota na dva načina, direktnim popunjavanjem upitnika u Uslužnom centru i predajom na šalteru pisarnice i  putem elektronske pošte na adresu: bun[email protected] .  “Na našem sajtu građani mogu promaći i “Građanski vodič kroz budžet” gde se u najkraćim crtama mogu upoznati sa planiranim prihodima i rashodima za narednu godinu tako da nam  i na osnovu toga mogu poslati svoje sugestije i predloge” – kaže Malinovićeva.

U okviru javne rasprave, 7. novembra u 12 sati u velikoj  Skupštinskoj Sali održaće se otvoreni sastanak i javno predstavljanje budžeta za narednu godinu od strane predstavnika GU. “Na sva pitanja zainteresovanih građana odgovaraćemo na licu mesta a imamo još uvek dovoljno prostora do usvajanja Odluke o budžetu da se neki od predloga nađu u budžetu za 2023. godinu” – poručila je načelnica Odeljenja za finansije Ivana Malinović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker