Lokalna samouprava

U SUSRET REFORMAMA: Gradonačelnik Vasić na sastanku predstavnika NALED-a sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima Vlade

Gradonačelnik Pirota mr VladanVasić prisustvuje veoma važnom sastanku lidera NALED-a sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima Vlade Srbije. Reč je o godišnjem koordinacionom sastanku lidera Naleda sa predsednicom Vlade Srbije i ministrima.

Sastanak je počeo u 14 sati u Palati Srbija a premijerka Brnabić je u uvodnom obraćanju istakla da su prioriteti nove Vlade Srbije modernije obrazovanje, konverzija, legalizacija, dalja digitalizacija i modernizacija javne uprave, dalje podizanje konkurentnosti privrede i reforme u zdravstvu.

Kako je gradonačelnik Vasić kazao Pirotskim vestima, Pirot je mnogo godina unazad veoma aktivan u NALED-u.
-Zajednički cilj svih nas je poboljšanje investicionog ambijenta u Srbiji, poboljšanje usluga javne uprave, otklanjanje birokratskih procedura i dalja digitalizacija javnih usluga. Ovakvi sastanci su odlična prilika i da iskoristimo, kako tuđa iskustva, tako i kontakte sa ministarstvima i donatorima-kazao je Vasić.

Sastanku prisustvuju Zoran Daljević, predsednik Saveza za fer konkurenciju / Atlantic grupa, Marko Jović, potpredsednik Saveza za imovinu i investicije, / A1, Ivan Živković, potpredsednik Saveza za e-upravu / Microsoft Software, Bojana Perić, predsednica Saveza za zaštitu životne sredine / Ekostar Pak, Tamara Penjić, predsednica Saveza za hranu i poljoprivredu / Carnex, Vukašin Radulović, predsednik Saveza za zdravstvo / Heliant, Aleksandar Pajić, BFC klub gradova i opština / Grad Šabac

Premijerka Ana Brnabić, resorni ministri i lideri institucija izložiće prioritete Vlade RS i realizaciju ključnih reformi u 2023/24.
Resorni ministri i lideri institucija koji se potvrdili učešće su:
• Ana Brnabić, predsednica Vlade RS
• Aleksandar Martinović, ministar državne uprave i lokalne samouprave
• Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija
• Danica Grujičić, ministarka zdravlja
• Slavica Savčić, državna sekretarka, Ministarstvo finansija
• Dragana Marković, direktorka Poreske uprave
• Milan Lučić, v.d. direktor Agencije za privredne registre
• Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker