Korona virus

U Srbiji za sada 24 osobe zaražene korona virusom. U Pirotu za sada nema inficiranih

U Srbiji je do sada, prema zvaničnim podacima sa sajta Covid19.rs registrovano ukupno 24 slučaja oboljevanja od korona virusa, a u Nacionalnoj laboratoriji Torlak do sada je testirano ukupno 185 uzoraka sa pacijenata koji imaju simptome tipične za ovaj virus.

U našem gradu prema zvaničnim podacima za sada nema obolelih od ovog virusa. Po rečima epidemiologa pirotskog Zavoda za javno zdravlje Radmile Zec, sve zdravstvene ustanove, počev od onih koje su stacionirane na graničnom prelazu Gradina i naravno u samom gradu, razmenjuju informacije kako bi se na vreme reagovalo u slučaju pojave ovog virusa i u našem kraju.

Direktor Doma zdravlja dr Radovan Ilić kazao je za TV Pirot da se ovoj ustanove svakodnevno javlja veći broj pacijenata i dobija informacije i preporuke.

-Osoba koja ima simptome karakteristične za korona virus ne bi trebalo da dođe u neku od zdravstvenih ustanova već da o tome putem telefona obavesti nadležne službe jer bi dolazak u neku od medicinskih ustanova predstavljao potencijalnu opasnost za širenje virusa. Ipak, mi smo spremni i na takve scenarije, a sve u skladu sa detaljnim uputstvima koja smo dobili i koja ćemo sprovoditi-kaže dr Ilić.

Завод за јавно здравље Пирот

Кеј б.б, 18300 Пирот

062/202-701 062/202-719

062/202-721

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker