Kultura

U sklopu 17. FIST-a izložba radova studenata umetničkih fakulteta – večeras, na otvorenoj sceni, predstava “Paklena noć”

Danas je u holu Doma Kulture u Pirotu otvorena zanimljiva izložba umetničkih radova osmoro studenata umetničkih fakulteta pod nazivom “Svedok mi je strah, sve dok me je strah” koja je sastavni deo ovogodišnjeg programa 17. Festivala internacionalnog studentskog teatra, poznatijeg pod nazivom FIST. Ove godine Festival se održava u tri grada u Srbiji, a prvi put u Pirotu i Novom Pazaru.

“Svedok mi je strah, sve dok me je strah” je izložba mladih umetnika studenata koji se kroz prizmu ličnog postpandemijskog iskustva bave strahom od usamljenosti, kombinujući jedinstvene aspekte nametnute savremenosti sa dubokim ličnim doživljajem izolovanosti. Osmoro umetnika i umetnica, na sebi svojstvene načine, preispituje i predstavlja unutrašnju borbu u svim njenim formama rekla je, pi ar FIST- a, Jovana Živković. Posetioci će moći da vide 35 fotografija, dve skulpture, dva likovna i jedan video rad.

Svoje radove izložili su studenti: – Aleksandra Stojanović, Miloš Radovanović, Milena Petrović, Marija Kuruzović, Kiša Radić, Nađa Stanišić, Milan Konstantinović i Milka Kosanović. Danas i sutra izložba će biti otvorena od 12 do 19 časova.

U okviru FIST – a na pozornici ispred Doma kulture, večeras od 20 časova, biće izvedena predstava “Paklena noć”. Sutra, u isto vreme, na programu je komad “Predah”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker