Lokalna samouprava

U rekonstrukciju škola biće uloženo preko četiri miliona evra

Gradonačelnik Vladan Vasić danas je obišao radove na drugoj fazi rekonstrukcije OŠ "8. septembar"

 

U toku je druga faza rekonstrukcije OŠ “8. septembar” u Pirotu nakon koje će ova škola biti u potpunosti rekonstruisana, biće izgrađene nove prostorije a uslovi za rad mnogo bolji. Gradonačelnik mr Vladan Vasić danas je obišao radove i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su pirotske škole renovirane ili će se renovirati, a nakon OŠ “8. septembar” preostaje potpuna rekonstrukcija Gimnazije, kao i da se u već rekonstruisanoj školi “Mladost” dogradi fiskulturna sala, koju ova škola nikada nije imala. 

Gradonačelnik Vasić je kazao da će se, računajući i drugu fazu rekonstrukcije, u radove u OŠ “8. septembar” biti uloženo preko milion evra, više od dva miliona evra biće uloženo u Gimnaziju, još milion evra za rekonstrukciju dvorišta škole “Mladost” i izgradnju fiskulturne sale.

[Best_Wordpress_Gallery id=”28″ gal_title=”Velika ulaganja u pirotske škole”]

-U prvoj fazi rekonstruisane su učionice, podovi, instalacije, rasveta, uređeno je dvorište. Sada će biti urađena kompletna rekonstrukcija škole, rade se svi toaleti, podne obloge, u fiskulturnoj sali sanira se krov, vršena je zaštita od prokišnjavanja, a kompletira se potpuno fasada i škole i fiskulturne sale. Spoljni tereni će biti presvučeni reciklatom po FIBA standardima. Rok za završetak radova je 1. avgusta i ja verujem da će već od 1. septembra deca krenuti u novu školu. Zahvalnost Kancelariji za javna ulaganja jer su oni finansirali obe faze radova-kazao je gradonačelnik Vasić.

Škola će dobiti energetski pasoš

Vasić je kazao da će ova škola, po završetku rekonstrukcije dobiti energetski pasoš.

-U nekoj bližoj prošlosti smo rešili grejanje škole, umesto lož-ulja koristi se biomasa, grejanje škole je značajno poboljšano i dobro, a jeftinije nego što je bilo-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker