Lokalna samouprava

U rekonstrukciju pirotske Gimnazije biće uloženo oko dva miliona evra. Za Opštu bolnicu tri miliona evra

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, Gradu Pirotu je odobrena realizacija velikog broja važnih infrastrukturnih projekata čija se vrednost meri milionima evra. Poslednji odobreni projekat jeste rekonstrukcija zgrade pirotske Gimnazije u šta će biti uloženo preko dva miliona evra, kazao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Ukupna vrednost objekata u gradu koji se rekonstruišu zahvaljujući dobroj saradnji sa Kancelarijom prevazilazi sedam miliona evra, kazao je Vasić.

-Raspisana je javna nabavka i odabran izvođač radova za drugu fazu radova u OŠ “8. septembar”. Odobren je projekat za izgradnju fiskulturne sale za ŠOSO “Mladost”. Odobren je i projekat rekonstrukcije zgrade Gimnazije vredan oko dva miliona evra, kao i oko tri miliona evra za prvu fazu sanacije zgrade Opšte bolnice, gde će akcenat biti na energetskoj sanaciji ovog objekta-kazao je gradonačelnik Vasić.

Po rečima Vasića, ukupna vrednost svih projekata koji će se realizovati zahvaljujući pomoći Kancelarije je preko sedam miliona evra, ali se uveliko radi i na novim projektima.

 

-Očekujemo da se na listu objekata koji će se rekonstruisati stave i OŠ “Vuk Karadić”, kao i Ekonomska škola. Zatim, da nastavimo ambiciozan projekat izgradnje novog Keja u Pirotu, uređenjem kanala Rogoz. Takođe, od skora su na listu objekata koji mogu biti obuhvaćeni ovim programom stavljeni i sportski objekti, tako da ćemo predložiti da se uvrsti i rekonstrukcija Gradskog stadiona, a razgovaraćemo i o Otvorenom bazenu-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker