Sport

U ravnopravnoj igri Bor uspešniji od Jedinstva

Fudbal – Zona “Istok” 20/21

18. kolo.

Pirot: Pomoćni teren Gradskog stadiona, 11 časova.

FK “Jedinstvo” – FK “Bor” 0:1 (0:1)

FK “Jedinstvo”: Bojan Đorđević, Predrag Petković, Mladen Cvetković, Lazar Filipović, Darko Bošković, Miloš Kostić, Luka Filipović, Miloš Vacić, Željko Milošević, Mladen Nikolov (Nikola Lilić), Ivan Kovač (Nikola Rančić).

Prema prikazanoj igri Bor je, bez sumnje, najbolja fudbalska ekipa zone “Istok” koja je do sada gostovala u Pirotu ovog prvenstva. Ništa manje nije bila slabija ni igra domaćeg Jedinstva. Malobrojni ljubitelji fudbala danas su uživali na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u kvalitetnoj, ravnopravnoj, fer i korektnoj igri, nažalost, na teškom i raskvašenom terenu. Odlučio je trenutak u kojem su gosti imali više sreće i prilično rano, u 8. minutu igre poveli sa jedan nula, što je i konačan ishod meča.

Današnja utakmica s pravom bi mogla da ponese epitet derbija dve izuzetno kvalitetne ekipe, bez obzira na plasman rivala na tabeli. Borani su u vrhu i bore se za prvo mesto, Jedinstvu je cilj opstanak u ligi. Trener gostujuće ekipe, Marko Terzić, imao je samo reči hvale za današnji duel, čestitao obema ekipama, a domaćinu, posebno, na ukazanom gostoprimstvu.

“Čestitam mojim fudbalerima, a isto tako i poraženoj ekipi. Jedinstvo ne zaslužuje mesto na kojem se nalazi, mislim da je među tri – četiri najbolje ekipe, što se vidi po njihovoj igri. Želim im svu sreću u nastavku prvenstva. Da ne zaboravim i ekipu Tanaska Rajića koju, takođe, neobično cenim i poštujem. Oni su u Boru pokazali da igraju odličan fudbal i to je bio pravi derbi. Ali, ovo danas  je za nas bilo izuzetno teško gostovanje, i ako Jedinstvo nastavi sa ovakvim igrama i radom u nastavku prvenstva će biti sigurno hit sezone i ne treba da strepi za opstanak”- rekao je Terzić.

Trener Jedinstva, Saša Mitić, je zadovoljan igrom svojih fudbalera kojima se nema šta zameriti, s obzirom da su igrali vrlo disciplinovano i požrtvovano. Imajući u vidu odnos snaga na terenu remi bi bio pravedan ishod.

“Bila je ovo dobra utakmica i složio bih se u ocenama sa mojim kolegom Terzićem. Nadmetale su se dve borbene ekipe po vrlo teškom terenu. Rekao sam mojim igračima da Bor igra direktan fudbal, imaju dobar fond igrača i jednostavno oni su danas imali više sreće i mogu samo da čestitam na pobedi. Okrećemo se narednom meču, gradskom derbiju, u kojem se sastajemo sa Tanaskom Rajićem”- izjavio je Saša Mitić.

foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker