Sport

U radu sa mladima primenjivaće iskustva Rome, Mančestera, Red Bula…

Predsednik Fudbalskog kluba Radnički iz Pirota Aleksandar Ćirić i predstavnici superligaša Fudbalskog kluba “Čukarički” iz Beograda potpisali su danas ugovor o poslovno tehničkoj saradnji koji će omogućiti da se značajno podigne kvalitet rada sa mladim selekcijama u Radničkom, čiji treneri će u radu sa talentovanom decom primenjivati iskustva kolega iz Čukaričkog, kluba koji na ovakav način sarađuje sa klubovima poput italijanske Rome, engleskog Mančester Sitija, Red Bula iz Nemačke i drugim velikim evropskim klubovima.

radnicki_2
Lešnjak i Ćirić

U ime Čukaričkog, potpisivanju ugovora prisustvovao je Milan Lešnjak, koordinator svih mlađih selekcija Čukaričkog koji je u svojoj karijeri igrao za Obilić, Crvenu Zvezdu, belgijski Briž, kao i ekipu Saturna, a kao trener vodio je i nacionalnu selekciju do 16 godina, ali i mlade fudbalere Zvezde i Obilića, kao i Napretka iz Kruševca.

Predsednik Ćirić kazao je novinarima da danas potpisani ugovor o saradnji između Radničkog i Čukaričkog podrazumeva unapređenje stručnog kadra “belih” koji rade sa mladim selekcijama, što je i prioritet novog rukovodstva Radničkog.

radnicki_1

-Nama će ovo puno značiti jer je Čukarički jedan od najozbiljnijih klubova u zemlji a naš cilj je da učimo od najboljih i najozbiljnijih. Imamo veliko zadovoljstvo da počnemo saradnju sa njima jer nam je prioritet da se uredi škola fudbala Radničkog, mlađe kategorije, kako bi u narednom periodu imali igrače koji će biti kvalitetni-kazao je Ćirić i dodao da se u radu sa mladima, do sada treneri mlađih kategorija Radničkog nisu radili ni po jednom planu i programu.

-Radio je svako onako kako je umeo. Naš cilj je da da se radi po planu i programu FSS-a i planovima po kojima naša deca mogu da napreduju i individualno i timski. U Čukaričkoj je i gospodin koji je instruktor koji radi u Fudbalskom savezu Jugoistočne Srbije sa kojim smo radili na dogovoru za plan i program koji sada primenjuju treneri mlađih selekcija. Želimo na napravimo sistem koji je nedostajao u Radničkom i da nam stručnjaci Čukaričkog prenesu sva iskustva koja su oni dobili od klubova poput Rome, Mančester Sitija i Red Bula-zaključio je Ćirić.

Trener Lešnjak kazao je da Čukarički mnogo računa vodi o kvalitetnim kadrovima jer ima četiri trenera sa profi licencom koji vode mlađe selekcije.

-Radi se o trenerima sa dosta iskustva. Pokušavamo da se okrenemo i implementiramo evropski sistem rada sa mlađim selekcijama, zbog toga imamo ovakve ugovore potpisane sa velikim klubovima, Red bulom iz Salcburga, Romom i Mančester Sitijem. Od njih dobijamo vredna iskustva, koja ćemo u buduće prenositi i Radničkom iz Pirota. Naš prioritet su takođe mlade selekcije, pa tako u svim selekcijama reprezentacije, od kadetske do omladinske, imamo po tri četiri naša igrača, što svedoči o tome da se dobro radi sa mladima. Nadam se da ćemo moći puno da pomognemo Radničkom iz Pirota.

Da će ova saradnja imati veliki značaj za Radnički potvrdio je i strateg “belih” Marjan Živković.

-Ja sam proteklih desetak godina jeziku istupio, da tako kažem, pričajući da treba da se akcenat stavi na rad sa mlađim kategorijama. Nailazio sam na otpore, ali sada imamo rukovodstvo koje je prepoznalo značaj rada sa mlađim kategorijama. Čukarički je, sa druge strane, najorganizovaniji klub u zemlji-istakao je Živković.

marjan zivkovic

Slične vesti

2 Comments

  1. Napokon da u nasem Radnickom dodju normalni ljudi kojima nije jedini cilj I liga i I tim i “nasa deca”, odnosno deca funkcionera. Radnicki se pokrenuo i to je dobro, koliko pratim, uradjeno je vise za tri meseca nego za poslednjih 10 godina, a Radnicki pratim 35 godina.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker