Lokalna samouprava

U radnom delu sednice Skupštine grada usvojeni planovi javnih preduzeća i ustanova za 2022. godinu i važni planski dokumenti

Danas je održana poslednja sednica Skupštine grada Pirota u 2021. godini. Većinom glasova odbornici su usvojili programe poslovanja javnih preduzeća, kao i planove i programe rada sa finansijskim planovima gradskih ustanova. Takođe, usvojene su odluke o dva važna planska dokumenta – Plan generalne regulacije “Zavojsko jezero” i Plan detaljne regulacije “Autobuska stanica”.

Obrazlažući programe poslovanja direktori javnih preduzeća, izuzev direktora JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviše Svilarova, istakli su da su suočeni sa brojnim, višestrukim poskupljenjima repromaterijala i eneregenata, što je značajno uticalo na planiranje i neminovnost korekcije cena usluga. Uprkos tome planovi su ambiciozni i sadrže više kapitalnih investicija. Direktori smatraju da je pred njima teška godina, ali da ipak očekuju da će zadržati pozitivan trend poslovanja.

Današnja sednica imala je radno – svečani karakter i kao sve dosadašnje protekla je u demokratskoj atmosferi, uz uvažavanje mišljenja odbornika kaže, dr MIlena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada.

“Imali smo vrlo važne tačke dnevnog reda. Tu su pre svega planovi i programi javnih preduzeća i ustanova. Videli ste i sami, mislim da su izvestioci bili jako precizni i jasni šta planiraju u 2022. godini. S obzirom na to kako su do sada poslovali vrlo oprezno se planira poslovanje i za narednu godinu. Zbog poskupljenja energenata, pre svega, moralo je doći do izvesnog pomaka u cenama, do poskupljenja, ali ona nisu velika i moraju da omoguće poslovanje i pružanje usluga onako kako to dolikuje. Radni deo je bio dobar, malo se i skretalo od tema, ali praktično zasedanje Skupštine je i prilika da se čuju i neke druge stvari koje interesuju građane. U svečanom delu sednica imali smo naše drage goste učenike i nastavnike Muzičke škole. Pokazali smo svim prisutnim u sali, građanima koji su nas pratili u direktnom prenosu da imamo čime da se ponosima i kada je kultura u pitanju”- izjavila je dr Dimitrijević.

U svečanom delu sednice Skupštine grada uručena su javna priznanja povodom Dana grada. Direktor Narodnog pozorišta Pirot, Gradimir Filipović, dobitnik je Priznanja 28. decembar za oblast kulture. Bobanu Mitiću, novinaru i publicisti, uručeno je Priznanje 28. decembar za oblast informisanja, a dobitnik zahvalnice je, Branimir Živković, vlasnik Privrednog društva “Kengur” d.o.o Pirot.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker