Gradska hronika

U pripremi četvrta Naučna konferencija-regionalni razvoj i prekogranična saradnja

U skladu sa aktuelnom epidemiloškom situacijom i Ugovorna okružna privredna komora Pirot prilagodila je svoje aktivnostima datim uslovima. Značajno su smanjeni kontakti, ali sa druge strane kaže predsednik Komore, Dr Dragan Kostić, sve što se može uraditi elektronskim putem uspešno se realizuje. Na taj način realizovano je nekoliko edukacija privrednika, a na isti način se priprema i redovna, četvrta po redu, Naučna konferencija – regionalni razvoj i prekogranična saradnja.

 

 

“Do sada je prijavljeno šezdeset pet radova. Najverovatnije ćemo Konferenciju realizovati putem vebinara, odnosno da omogućimo audio i vizuelnu komunikaciju između učesnika. Naučnoj konferenciji prethodi IT konferencija i održaće se četvrtog decembra, a Naučna konferencija će biti, sutradan, petog. Verujem da ćemo dobiti mišljenja naučnih radnika o regionalnom razvoju u vreme pandemije, to će verovatno biti najveći benefit svih ovih radova koje imamo i očekujemo. Ove godine Naučna konferencija ima viši status jer ćemo omogućiti onima koji rade da dobiju veći broj bodova za svoju naučnu delatnost.

Uporedo pratimo sve potrebe privrednika pa ćemo uskoro predstaviti jedan dokument pod nazivom Plan edukacije i obuka. Ponudićemo ga i najvećim kolektivima u Pirotskom okrugu, naravno i onim manjim, sa ciljem da povećaju svoje veštine i znanja. Predstoji edukacija za zavarivače, tri vrste zavarivača su u pitanju, jer su to deficitarna zanimanja na tržištu. U toku su pregovori sa jednom sertifikovanom kompanijom da te skupe edukacije realizujemo u Pirotu, a u isto vreme ćemo se potruditi da u idućoj godini pružimo širu paletu edukacija” – izjavio je, za Pirotske vesti, dr Dragan Kostić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker