Sport

U pretposlednjem kolu Radnički u nedelju igra u Prokuplju sa Topličaninom

U pretposlednjem kolu Srpske lige Istok Radnički  u nedelju gostuje u  Prokuplju gde se sastaje sa ekipom Topličanina koja se bori za opstanak. Zbog povreda i žutih kartona Beli će nastupiti u oslabljenom sastavu, bez standardnog igrača na poziciji centralnog beka. Bez obzira  na kadrovske probleme u klubu kažu da će preostala dva kola igrati na pobedu, kako bi prvenstvo završili na svom nivou i u sportskom duhu.

Šef Stručnog štaba, Goran Lazarević, kaže da će Radnički u Prokuplju igrati sa  ekipom koja se bori za opstanak, kojoj su neophodni bodovi. “Idemo da se sportski nadmećemo i da budemo na svom nivou. Na nama je da odigramo do kraja u skladu sa našim mogućnostima i da bez obzira na kadrovske probleme koje imamo izvedemo sastav koji će biti konkurentan na terenu” – kaže Lazarević.

Trener kaže da je i do sada bilo problema zbog povreda i žutih kartona ali za ovu utakmicu tim je oslabljen jer na poziciji centralnog beka ne mogu da računaju ni na jednog igrača. “Svi su van stroja, Dojkić i Vojinović zbog kartona, Petrović i Kamenović zbog povreda. Ostali smo sa Tošićem koji je u našem trenažnom procesu vezni igrač. Povređen je i Nemanja Petrov, Boža Mančić nije igrao od početka nastavka prvenstva, Neca Mančić je zbog radnih obaveza trenirao jedan trening. Bez ovih sedam igrača smo ali to nas neće sprečiti da igramo maskimalno” – istakao je trener, Goran Lazarević.

Strelci golova na utakmici protiv ekipe Tanaska Rajića,  Filip Đurović i Matija Nikolić veruju da će se iz Prokuplja vratiti sa osvojenim bodovima. Đurović ističe da  su posle poraza u Popovcu,  plasmanom u narednu sezonu Kupa Srbije, ponovo motivisani da iz poslednje dve utakmice izađu neporaženi. “Mi želimo da i ovu i narednu utakmicu završimo pobedom. Možda smo do sada u nekim situacijama bili nestrpljivi i nismo imali koncentraciju  pa stopostotne šanse nisu realizovane ali nadam se da ćemo u ovim utakmicama do kraja to popraviti” – kaže Đurović.

I za Nikolića je pobeda  protiv Tanaska Rajića, posle dve utakmice bez pobede, bila značajna za dalje motivisanje. “Naša obaveza je da ove dve utakmice odigramo do kraja maksimalno i da u obe idemo na pobedu. Momci koji dobiju šansu u nedelju iskoristiće je na najbolji način da stignemo do bodova iako se ekipa Prokuplja  bori za opstanak i pobeda im je imperativ.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker