Gradska hronika

U potpunosti obustavljen saobraćaj od HE “Temac” do Mrtvačkog mosta

Zbog aktuelnih radova na sanaciji klizišta na putu Temska – Topli Do od subote, 14. avgusta, na snazi je izmenjen režim saobraćaja, odnosno u potpunosti je zatvorena za saobraćaj deonica puta od skretanje za HE “Temac” do Mrtvačkog mosta. S obzirom da je osposobljen alternativni putni pravac saobraćaj se odvija putem prema Zavojskom jezeru preko brane HE Pirot do Mrtvačkog mosta, odnosno Toplog Dola.

Načelnik za urbanizam, stambeno komunalnu delatnost i građevinarstvo u Pirotu, Bojan Pešić, kaže da je ovakva odluka bila neminovna jer se izvode vrlo obimni radovi. U cilju bezbednosti učesnika u saobraćaju izmenjen je režim saobraćaja i on se nesmetano odvija alternativnim putem preko Brane HE “Pirot”.

“Izvođenje radova je nemoguće uz normalan režim saobraćaja. Alternativni put preko brane je osposobljen, urađen je projekat privremene saobraćajne signalizacije na koji je MUP dao saglasnost i u skladu sa tim doneli smo rešenje o obustavi saobraćaja. Obustava će biti na snazi, najverovatnije, narednih mesec, mesec i po dana dok se izvode radovi. Znam da će mnogi prigovarati zašto baš sad izvodimo radove, ali na vremenske uslove ne možemo da utičemo u jesen, ili proleće i smatram da je ovo period kad radovi treba da se okončaju. Nadam se da će izvođač radova u ugovorenom roku završiti poslove i molim sve za strpljenje, jer ćemo posle završetka radova imati kvalitetniju saobraćajnicu” – rekao je Pešić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker