Gradska hronika

U poslednjih mesec dana u Pirotu evidentirano 689 ilegalnih migranata iz Sirije, Afganistana, Maroka, Iraka, Palestine, Egipta, Pakistana i Gvineje

U poslednjih mesec dana u Pirotu evidentirano 689 ilegalnih migranata iz Sirije, Afganistana, Maroka, Iraka, Palestine, Egipta, Pakistana i Gvineje, kazao je danas na konferenciji za štampu šef Odseka za strance u Policijskoj upravi Pirot Marjan Manojlović.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije u Pirotu Boban Živković kazao je da su pripadnici PU Pirot, u nastavku akcije od prošlog meseca, kada su pohapšeni pripadnici migrantskih bandi i zaplenjeno oružje, zaplenili još dve automatske puške, a uhapšeno je i 14 osoba zbog veze sa krijumčarenjem migranata.

-Sprečeno je 1677 nezakonitih ulazaka u zemlju. Prinudno je udaljeno iz zemlje pet ilegalnih migranata, podnete su tri prekršajne prijave zbog nezakonitog ulaska u Srbiju, a 24 ilegalnih migranata je potražilo azil u Srbiji pa su im izdate adekvatne potvrde i upućeni su dalje u prihvatne centre. Sa teritorije PU Pirot u prihvatne centra prevežena su 537 ilegalnih migranata. Karakteristično je i da na području PU Pirot imamo evidentirana četiri smrtna slučaja migranata, čiji identitet još uvek ne znamo. Nije bilo sumnjivih okolnosti, tri su preminula u pirotskoj bolnici i dalje je u toku rad na identifikaciji-kaže Manojlović.

Proširuju se kapaciteti Prihvatnog centra na 4. kilometru

Radi se na proširenju kapaciteta Prihvatnog centra na 4. kilometru, sa sadašnjih 192 mesta na oko 300 mesta. Od 9. oktobra počeo je da radi Prihvatni centar u Dimitrovgradu gde mogu da se smeste 66 osoba i tamo se smeštaju ilegalni migranti sa porodicama i maloletnici bez pratnje

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker