Lokalna samouprava

U poseti Slobodnoj zoni „Izbas“ u Turskoj

Sa ciljem razmene iskustava i unapređenja poslovne saradnje, privredna delegacija Pirota koju čine predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, počasni konzul Srbije u Turskoj g. Metin Akdurak, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, vlasnik preduzeća D-Company Dragan Ćirić, direktor Regionalne deponije Nebojša Ivanov i pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot za marketing Aleksandar Simonović, sastala se  5. marta 2018. sa izvršnim direktorom Slobodne zone “Izbas” u Izmiru, Gurselom Bahcivancilarom i njegovim saradnicima.

Slobodna zona “Izbas” prostire se na površini od 1.620.000 m², zapošljava više od 2.300 radnika i u njenom režimu posluju 172 kompanije.

Nakon susreta sa rukovodstvom zone “Izbas”, privredna delegacija Pirota sastala se sa gradonačelnikom Izmira Azizom Kocaogluom i njegovim saradnicima.  Delegacija je sa rukovodstvom Izmira razgovarala o mogućnostima da turski privrednici investiraju u Pirot i iskoriste pogodnosti Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske i pozvala gradonačelnika Kocauglua da poseti Pirot i Srbiju.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker