Lokalna samouprava

U poljoprivredu investirano oko milion evra

 

Pirotski poljoprivredici u razvoj poljoprivrede i unapređenje svojih gazdinstava uložili su oko 120 miliona evra uz pomoć sredstava gradskog Fonda za poljoprivredu i kredita banaka, za koje se dobijaju subvencije iz Fonda za poljoprivredu. 

Po rečima pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu Gorana Popovića, od oko 47 miliona dinara, sa koliko raspolaže gradski Fond za poljoprivredu, do sada je utrošeno čak 40 miliona dinara.

-Odobreno je čak 807 zahteva poljoprivrednika za nekom od brojnih mera za podsticanje poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivrednici su investirali 80 miliona dinara kroz direktna ulaganja i 44 miliona dinara kroz bankarske kredite tako da ukupne investicije u poljoprivredu uz pomoć gradske uprave i banaka iznosi 120 miliona dinara. Mi smo ukupno isplatili 39.6 miliona dinara subvencija. Najveće investicije su u voćarskoj proizvodnji što je veoma dobro jer su ljudi uvideli da i od voćarske proizvodnje može da se živi pa je tako u voćarsku proizvodnju uloženo 15 miliona dinara a pomoć je dobilo 166 proizvođača-kazao je Popović.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker