Gradska hronika

U planu izgradnja novog platoa na Novom pazarskom groblju – Mesta za sahranjivanje za još oko godinu dana

Planom rada Javnog preduzeća Komunalac svake godine obuhvaćeno je i uređenje grobalja u gradu. Godišnje se napravi od 120 do 150 novih grobnih mesta. Na Novom pazarskom groblju mesta za sahranjivanje ima za još oko godinu dana pa se već razmišlja o izgradnji novog platoa i proširenju prema starom autoputu.

Kada se vemenski uslovi stabilizuju, na Tijabarskom groblju je u planu čišćenje jaruge. Zbog nepristupačnosti terena otežan je pristup  mehanizacije ali će, prema rečima direktora JP Komunalac, Bobana Tolića biti napravljen plan uređenja ovog poteza.

Nastavlja se uređenje Starog pazarskog groblja i  betoniranje preostalih staza. Do sada je je uređeno više od polovine a ove godine će se nastaviti pravljenje  betonskih staza gde je to moguće „Da betoniramo barem tu gde mogu da se izvuku staze i da to bude prohodno, da ljudi mogu da se kreću po kišnom ili snežnom vremenu“ – kaže Boban Tolić, direktor JP Komunalac.

On podseća da je glavna staza asfaltirana, postavljena je rasveta i napravljen zid koji razdvaja groblje od Kozaračke ulice i kuća koje se nalaze u blizini groblja. Razmišlja se  o postavljanju zida i sa druge strane  ali  za sada izgradnja nije u planu. „Svake godine se ulaže u uređenje grobalja. Na Novom pazarskom   i Tijabarskom groblju se svake godine rade nova grobna mesta i betoniranje staza. Godišnje se napravi od 120 do 150 novih grobnih mesta  pa će verovatno od naredne godine biti urađen novi plato na Novom pazarskom groblju prema bivšem autoputu“- kaže Tolić.

Trenutno prema rečima Tolića na Novom pazarskom groblju mesta za sahranjivanje ima za još oko godinu dana, pa je izgradnja novog platoa još jedna velika investicija koja u narednom periodu očekuje JP Komunalac.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker