Gradska hronika

U planinskim selima visina snega do 30 cm – Putevi prohodni, ekipe “Komunalca” na terenu

Od sinoć sneg i dalje pada u brdsko planinskim predelima i dostigao je visinu od 20 do 30 santimetara. Ekipe Komunalca su na terenu, sneg je uklonjen sa skoro svih puteva u planinskim predelima gde je zbog jakog vetra bilo i visokih nanosa.

Jedna ekipa “Komunalca” očistila je putni pravac od Nišora prema brani na Zavojskom jezeru. Skip sa raonikiom uklonio je sneg sa puta prema Pokroveniku, Dobrom Dolu i izletištu “Buljarice”. Druga ekipa, traktor sa raonikom i epohom, intervenisala je od Koprivštičkog krsta prema Pakleštici, Beli i Gostuši, a treća, gde je takođe, korišćen traktor sa raonikom i epohom, je na putnom pravcu Visočka Ržana, Planinarski dom “Dojkinci”, Jelovica i Rosomač. U Povratku intervenisaće se do sela Basara.

Kako nam je rekao, rukovodilac Zimske službe pirotskog “Komunalca”, Milan Tončić putevi su prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna.

U ostalim selima na teritoriji Pirota snežne padavine su slabijeg intenziteta. Stanje na putevima se prati svakog časa i prema potrebi se interveniše.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker