Lokalna samouprava

U Pirotu otvoreno Jedinstveno upravno mesto – sva dokumenta, uverenja, potvrde na jednom mestu

Ministarka Marija Obradović i gradonačelnik Vasić otvorili su danas 12. po redu jedinstveno upravno mesto u Srbiji u čije pokretanje su država i Grad uložili preko 5 miliona dinara

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović danas je u Pirotu, u prostorijama nekadašnjeg Opštinskog uslužnog centra, sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem otvorila Jedinstveno upravno mesto, zahvaljujući kome će građani na jednom mestu moći da dobiju brojna uverenja, potvrde, ostvare uvid u biračke spiskove i mnoga druga prava, za koja im je ranije bilo neophodno mnogo vremena, obilaženja različitih kancelarija, šaltera…

otvaranje jedinstvenog upravnog mesta u pirotu

-Građani će na jednom mestu moći da reše svoj problem koji ih muči u tom trenutku, dobiju potvrde bilo od gradske uprave, lokalne poreske administracije, razna uverenja, pokrenu procedure za dobijanje raznih vidova finansijke podrške od Grada ili države. Neće morati da obilaze različite šaltere, one naše stalne muke – fali ti jedan papir jer ovoga puta Gradska uprava radi za vas. Službenike smo edukovali, a na zaposlene u svim lokalnim samoupravama apelujem da budu maksimalno otvoreni za građane, da ih upoznaju sa načinom kako najbrže da reše svoje probleme i da ovo bude efikasan, moderan i brz servis za građane-kazala je ministarka Obradović.

Vrednost projekta je oko 5.2 miliona dinara, precizirala je ministarka Obradović i konstatovala da je konkurencija za dobijanje JUM-a među lokalnim samouprava bila poprilično velika, ali da je Pirot zadovoljio sve kriterijume koji se stavljaju pred lokalne samouprave.
-Nadam se da će iskustva koja Pirot ima, pomoći i drugim gradovima u kojima predstoji otvaranje JUM-a poput Kuršumlije, Paraćina, Topole i drugih-kazala je Obradovićeva.
Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se Ministarstvu i ministarki Obradović na pomoći oko otvaranja JUM-a u Pirotu.
-Ubuduće ćemo na moderniji i efikasniji način izlaziti građanima u susret kada im budu bila potrebna razna uverenja, dokumenta, potvrde. Mi smo kroz proces poboljšanja administrativne efikasnosti na lokalnom nivou koji smo radili sa Ministarstvom i Stalnom konferencijom gradova i opština, razradili 125 procedura i sve te procedure se nalaze na sajtovima Grada Pirota – pirot.rs, kao i na sajtu jum.pirot.rs i ljudi iz bilo kog dela sveta mogu da pristupe tim obrascima-kazao je Vasić.
On je dodao da za sada može da se ostvari uvid i zatraži izdavanje dokumenta i kasnije slanje poštom, a ono na čemu se radi jeste da se sva dokumenta mogu izdati i elektronskim putem, u elektronskoj formi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker