Lokalna samouprava

U Pirotu je za 15 godina realizovano ili se realizuje 25 projekata koje je podržala EU. Vrednost tih projekata meri se desetinama miliona evra

Ozvaničen početak radova na izgradnji Zatvorenog sajamskog prostora u Pirotu!

Visoki zvaničnik Delegacije EU u Srbiji, Nikola Bertolini, šef Odseka za saradnju obišao je danas sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem najznačajnije projekte u našem gradu koji su finansirani novcem poreskih obveznika EU i iskazao svoje veliko zadovoljstvo načinom kako su utrošeni novci iz fondova EU. Bertolini je obišao najpre Regionalnu deponiju Pirot, koja je i izgrađena zahvaljujući novcu EU, zatim srednjovekovnu tvrđavu Momčilov grad koja je rekonstruisana zahvaljujući podršci EU a obišao je i gradilište budućeg sajamskog prostora, nekadašnje zelene pijace u naselju ATP, kao i pogon za proizvodnju pirotske peglane kobasice “Degustacioni centar Boemska potkovica”, koji je takođe dobio donaciju EU za opremanje proizvodnog pogona. Bertolini je posebno pohvalio sistem za tretman otpada koga je Pirot uspostavio i još uvek unapređuje za koga je rekao da Pirot može da uči druge gradove u Srbiji kako se vrši tretman otpada na odgovarajući način. 

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je da je Grad Pirot za 15 godina realizovao 25 projekata iz različitih fondova EU. 

-Više miliona eura smo dobili od EU, a ako računamo i pomoć za upravljanje otpadnim vodama i toplifikacije i snabdevanja vodom i regionalnu deponiju, onda se vrednost podrške EU Pirotu meri desetinama miliona eura. Nadam se daljoj uspešnoj saradnji, mi snažno računamo na prekogranične projekte i druge fondove EU jer osim našeg budžeta, želimo da i novac iz EU, upotrebimo na najbolji mogući način-kazao je Vasić i dodao:

-Među najvažnijim projektima podržanim od EU su rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave, izgradnja terena sa veštačkom travom, a mislim da će zahvaljujući sajamskom prostoru čije uređenje je počelo, Pirot dobiti dragocen prostor koji će moći da se koristi u mnogo namena-kazao je Vasić.

Bertolini je istakao da su impresije nakon posete Pirotu veoma dobre.

-Pirot je veoma dinamičan grad, koji se bori za nove projekte i na dobar način koristi novac poreskih obveznika EU. Zato sam i ovde i to mi daje mnogo razloga za zadovoljstvo jer sam video da su fondovi iskorišćeni dobro i ljudi su zadovoljni i uživaju u onome što je urađeno-kazao je Bertolini.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker