Lokalna samouprava

U Pirotu 387 mališana upisalo prvi razred

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je danas nakon obilaska OŠ “8. septembar” da je danas u prvi razred u Pirotu krenulo 387 mališana, a da ukupno u Pirotu ima blizu 5.600 đaka osnovnih i srednjih škola. Vasić je kazao da Grad ulaže ogroman trud da mladi naraštaji u što boljim uslovima stiču znanja u pirotskim školama.

-Ove godine 387 mališana je upisalo prvi razred u Pirotu, a ako pogledamo ukupan broj đaka, u Pirotu ima blizu 5.600 đaka. Naša želja je da ih ima više. U tom pogledu, mi se trudimo da škole u Pirotu budu dobro opremljene, uređenje, tople. Lokalna samouprava za rad Predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola ulaže preko 380 miliona dinara na nivou cele godine i to pokazuje koliko mi ozbiljno ulažemo u obrazovanje. Imamo posebne mere za roditelje sa nižim primanjima. Deca koja su korisnici dečjeg dodatka a pošla su u prvi razred dobila su po 10.000 dinara jednokratno, pored toga za sve đake prvake je grad Pirot obezbedio najosnovniji školski pribor. Za treće dete u porodici i decu koja primaju materijalnu pomoć od Centra za socijalni rad omogućuje se besplatna uživa i udžbenici, takođe treće dete ima besplatan boravak u vrtiću, a ove godine ću ja vrlo brzo na sledećoj sednici Skupštini predložiti da sva deca u seoskim vrtićima pohađaju vrtić besplatno. Imamo širok spektar mera, negde oko 60 miliona dinara izdvajamo svake godine za razne socijalne mere-kazao je gradonačelnik Vasić.
Direktorka OŠ “8. septembar” Olgica Najdanović kazala je da je ove godine upisano u prvi razred ukupno 123 prvaka.
-Nismo zatvorili nijedno odeljenje i trudićemo se naravno da se učenici kod očekuju bezbedno i srećno-kazala je direktorka Najdanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker