Gradska hronika

U pirotskom selu Temska sahranjen Srđan Đ.(16), žrtva saobraćajne nesreće kod Blata

Na groblju u selu Temska, danas je sahranjen mladić Srđan Đ.(16), žrtva saobraćajne nesreće kod sela Blato, koju je, ukradenim automobilom  u noći između subote i nedelje  izazvao Milan Ć.(39), iz Pirota.

Od nesrećnog mladića oprostilli su se roditelji Zorica i Jovica, mlađi  brat Veljko,   mnogobrojna rodbina iz Pirota i Toplog dola, Temske, drugari iz Mlekarske škole, ali i članovi Udruženja “Odbranimo reke Stare planine u kome je Srđan bio jedan od najaktivnijih članova.

Porodica koju je ova nesreće zadesila kao grom iz vedra neba, živi veoma skromno u materijalnom pogledu, pa je u pomoć priskočilo celo selo, ali i aktivisti ORSP.

-Nećemo ih sigurno ostaviti na cedilu. Gledaćemo da rešimo njihovo stambeno pitanje i da im olakšamo koliko god možemo patnje kroz koje prolaze. Stupićemo u kontakkt sa emisijom “S tamarom u akciju” da im eventualno kupimo i adaptiramo kuću-kazao je Tomislav Pančić, predsednik MZ Temska i dodao de je Srđanova iznenadna smrt potesla celo selo.

Nensila Radojković, iz ORSP, kaže da je svesna stanja u kome se nalazi porodica Đošić i da će učiniti sve da im olakša situaciju oko životnih problema. Srđan je bio jedan od naših najaktivnijih člčanova u odbrani reka i potoka na ovom području.

Pokrenćemo inicijativu da se most u Toplom Dolu nazove po njemu jer je u tom selu rođen i odrastao. Naši članovi i donatori prikupili su oko 130 hiljada dinara, kako bi donekle pomogli u ovim teškim trenucima-kazala je Nensila Radojković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker