Kultura

U pirotskom Pozorištu u pripremi nova predstava – “Nemam da platim i neću da platim”

Narodno pozorište Pirot prilagodilo je svoje planske aktivnosti aktuelnoj epidemijskoj situaciji i, praktično, nije imalo zastoja u radu od početka ove godine. Jedna premijera je već urađena, a ovih dana intenzivno se radi na novoj. Prema rečima direktora, Gradimira Filipovića, u priremi je komad pod nazivom “Nemam da platim i neću da platim”, u režiji Miloša Jagodića.

“Intenzivno radimo na novoj premijeri. Reč je o komediji pisca Daria Foa, a režija je poverena našem poznatom reditelju, Milošu Jagodiću. Drago mi je da je Miloš ponovo kod nas u Pozorištu posle dužeg vremena. Reč je o našem starom saradniku i odličnom reditelju. Očekujemo da ova predstava premijerno bude izvedena 17. maja. Najverovatnje će naš pozorišni ansambl već sutradan prirediti još jedno izvođenje ovog komada, s obzirom da smo ograničeni brojem posetilaca zbog poznate situacije” – kaže Filipović.

Pored redovnog repertoara posle prvomajskih praznika, tačnije 11. maja, biće odigrana predstava “Druga strana” koju će pogledati i selektor Sterijinog pozorja i Festivala “Joakim Vujić”, Miroslav Miki Radonjić.

Ljubitelji pozorišne umetnosti imaće priliku da na pirotskoj sceni 19. maja pogledaju predstavu niškog Narodnog pozorišta “Ana Karenjina”. A, krajem maja u Narodnom pozorištu Beograd pirotski ansambl izvešće predstavu “Strah”, dve večeri zaredom.

Foto: rad na pripremi komada “Nemam da platim i neću da platim”

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker