Lokalna samouprava

U pirotskom porodilištu 1. januara rodjene dve bebe

U Pirotu je u 2020. godini rođeno 11 beba više nego u 2019. godini

U Opštoj bolnici Pirot, u Porodilištu, 1. januara rođene su dve bebe, devojčica iz Bele Palanke i dečak iz Pirota, izjavio je danas novinarima načelnik ovog odeljenja dr Vlada Đurov. Danas su, tradicionalno, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i direktor Vodovoda Zoran Nikolić obišli Opštu bolnicu Pirot i novorođenim bebama odneli pakete. Ove godine je poseta organizovana drugačije u odnosu na prethodne godine, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju. 

-Ove godine je rođeno manje beba na nivou Okruga, a što se tiče Pirota, rođeno je 11 beba više, treba uzeti u obzir i da se zbog raznih okolnosti 20 do 30 beba rodi u Nišu. Želja nam je da ovo odeljenje ima što više posla u 2021. godini, ostala odeljenja da imaju što manje posla-poručio je gradonačelnik Vasić.

tradicionalna akcija vodovoda i gradske uprave pirot - pokloni novorođenim bebama u pirotskoj bolnici

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić čestitao je praznike svim Piroćancima, posebno majkama koje su u pirotskom porodilištu i njihovim prinovama. 

-Nadamo se da ćemo imati što više dece u ovoj godini-poručio je direktor Nikolić.

Porodilište u Pirotu dve godine zaredom među najboljih pet porodilišta u Srbiji

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović izjavio je da Grad Pirot decenijama ulaže u pirotsko porodilište pa je zbog toga pirotsko porodilište već dve godine zaredom svrstano u pet najboljih u zemlji, na osnovu ankete portala Bebac na kome svoje mišljenje daju majke koje su bile u porodilištu.

-Sva naša oprema je mlađa od pet godina i ispunjava evropske standarde-kazao je direktor Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker